У Нацбанку розповіли, які кошти до нового року надійдуть разом із траншем МВФ

У Нацбанку розповіли, які кошти до нового року надійдуть разом із траншем МВФ
До кінця року Україна очікує надходження коштів від Світового банку – це приблизно 400 млн доларів

Золотовалютні резерви України наразі становлять 20,1 млрд доларів, що є найбільшим показником з січня 2014 року – ще до анексії Криму

Після отримання траншу кредиту Міжнародного фінансового фонду до України до кінця поточного року також мають надійти кошти за лінією Світового банку обсягом 400 млн доларів. Про це повідомив перший заступник голови НБУ Олег Чурій під час прес-конференції.

«Відповідно до рішення МВФ, ми отримаємо так зване пов’язане фінансування – це фінансування, яке ми вже отримали, в розмірі 500 млн євро від Європейської комісії. Вони вже надійшли до наших золотовалютних резервів. До кінця року ми очікуємо надходження також коштів по Світовому банку – це приблизно 400 млн доларів», - зазначив Чурій.

За його словами, золотовалютні резерви України наразі становлять 20,1 млрд доларів, що є найбільшим показником з січня 2014 року – ще до анексії Криму. Після надходження всіх обіцяних траншів, ЗВР України перевищать 20,4 млрд доларів, що стане рекордом з січня 2013 року.

При цьому він додав, що продовження співпраці з МВФ необхідне для підтримання фінансової стабільності країни й для того, щоб виконувати всі зобов’язання за кредитами, а також підтримувати фінансову стабільність.

Нагадаємо, вчора, 21 грудня, Україна отримала перший транш на близько 1,4 млрд дол. США за новою програмою співпраці з МВФ  на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA). 

Як відомо, 18 грудня Україна отримала від Світового банку фінансові гарантії на $750 мільйонів.

Також Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму $3,9 млрд.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: