Нацполіція стверджує, що випадків мародерства в Ічні не зафіксували

Нацполіція стверджує, що випадків мародерства в Ічні не зафіксували
Наслідки руйнувань на Чернігівщині
Фото: «Підслухано в Ічні» у Facebook

Повідомлення про мародерства в районі Ічні Чернігівської області - не підтвердилися, повідомив перший заступник голови Нацполіції України

Перший заступник голови Національної поліції України  В'ячеслав Аброськін поінформував, що на сьогодні з шести повідомлень про мародерство - жодне не підтвердилося. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, загалом поліція зареєструвала 54 повідомлення різного роду від місцевих жителів. З них - 11 фактів виявлення боєприпасів, шість - про мародерство. «Головним нашим завданням є організація охорони порядку у районі, постраждалому від пожежі на військовому арсеналі в Чернігівській області. Нацполіція не повинна допустити фактів мародерства, а також надавати допомогу людям. Відтак поліція працює в посиленому режимі», – заявив Аброськін.

Він додав, що станом на ранок 10 жовтня інформації про постраждалих від вибухів у Чернігівській області у поліції немає. «Підрозділи Національної поліції України будуть нести службу цілодобово в зоні надзвичайної події до тих пір, поки не нормалізується ситуація», – запевнив В’ячеслав Аброськін.

Як відомо, президент Петро Порошенко у зв’язку з ситуацією на 6-му арсеналі на Чернігівщині закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії.

Нагадаємо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: