Нападники на ромів визнали себе членами угруповання «Твереза і зла молодь»

Нападники на ромів визнали себе членами угруповання «Твереза і зла молодь»
Табір ромів, що зазнав нападу
Фото: Нацполіція

Нападники мали чіткий план щодо погрому табору ромів

Підозрювані у нападі на табір ромів у Львові визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь», яке використовувало символіку ультраправої націоналістичної організації Misanthropic Division.

Про це у коментарі Громадському повідомила старша інспекторка Управління з додержання прав людини Національної поліції України Оксана Санагурська.

За її словами, восьмеро юнаків, яким оголосили про підозри, перебувають у райвідділку поліції з батьками та надають свідчення, також їм надали адвокатів. Усі підозрювані ідентифікують себе як члени «Тверезої і злої молоді».

У поліції додали, що нападники мали чіткий план щодо погрому табору ромів: вони заздалегідь визначили позиції кожного з нападників, їхні дії та завдання.

Голова громадської організації «Рома України Терніпе» Микола Юрченко сказав, що поліція затримала нападників під час погрому. За його словами, якби поліція приїхала пізніше, можливо, ніхто б не вижив.

Юрченко розповів, що у таборі було 10 дорослих, серед яких вагітна жінка, та четверо дітей. На вагітну жінку також напали. Після погрому роми побоюються повторного нападу, тож планують повернутися зі Львова на Закарпаття, звідки раніше приїхали.

Представниця поліції Оксана Санагурська повідомила, що раніше правоохоронцям дали розпорядження патрулювати ромські поселення у посиленому режимі, однак про цей табір, який перебуває в лісі на околиці Львова, поліція не знала. Їй вдалося швидко приїхати на місце погрому, оскільки про напад оперативно повідомив чоловік, який став свідком цього.

Нагадаємо, львівські поліцейські затримали cемеро зловмисників, причетних до нападу на табір ромів, в результаті якого одна особа загинула.

Під час нападу 24-річний мешканець Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження.

Загиблого кололи ножами групою і з однозначною метою вбивства, заявив мер міста Андрій Садовий.

Один з поранених під час нападу на табір ромів 19-річний юнак перебуває у лікарні у важкому стані.

Правоохоронці вилучили знаряддя злочину, внаслідок якого загинув 24-річний юнак під час нападу на табір ромів у Львові в ніч на 24 червня.

Зазначимо, В’ячеслав Ліхачов, експерт у тематиці правих груп в Україні та Росії, заявив, що активісти, що сповідують ультраправу ідеологію, чинять насилля над ромами, бо хочуть для себе здобути дешеву популярність серед населення

Amnesty International зафіксувала у станом на травень 2018-го року більше 30 нападів радикальних угрупувань на людей різних соціальних груп по всій Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: