НАЗК направило до суду адмінпротокол на Ситника

НАЗК направило до суду адмінпротокол на Ситника
Директор НАБУ Артем Ситник

Ситнику загрожує штраф від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про направлення до суду протоколу про адміністративне правопорушення щодо директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Рішення було прийнято сьогодні на позачерговому засіданні НАЗК, повідомляє прес-служба Агентства.

«Протокол було складено за невиконання законних вимог Національного агентства. Перебуваючи на посаді директора Національного антикорупційного бюро України, Артем Ситник в порушення частини четвертої статті 12 Закону України «Про запобігання корупції» надав з порушенням встановленого законом строку запитувані у листі Національного агентства від 18.09.2017 № 41-10/33202/17 копії документів та інформацію, а також надав їх не у повному обсязі. Запити були надіслані відповідно до отриманого Національним агентством повідомлення, у якому викладалися факти, що свідчили про можливі ознаки порушень працівниками НАБУ законодавства в частині недотримання вимог статті 28 Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. А саме щодо надання Артемом Ситником довіреності на представлення його інтересів працівникам юридичного департаменту Національного антикорупційного бюро України», - йдеться в повідомленні НАЗК.

На переконання НАЗК, Ситник вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено частиною першою статті 188-46 «Невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства з питань запобігання корупції» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до вказаної статті КУпАП, правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу від 100  до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, НАЗК викликало директора НАБУ Артема Ситника для дачі пояснень у зв'язку з відмовою НАБУ надати агентству запитувані документи у справі про можливий конфлікт інтересів Ситника. Зокрема, перевіряється інформація про те, що Ситник доручив керівнику юридичного управління НАБУ Ігорю Ярчаку представляти його інтереси в суді. Таким чином Ситник міг допустити реальний конфлікт інтересів і порушити вимоги ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Через кілька днів НАБУ викликало на допит директора НАЗК Наталю Корчак у справі про купівлю паркомісць та їх використання для незадекларованих автомобілів. У травні журналісти повідомляли, що виявили на паркомісці Корчак в столичній новобудові бізнес-класу нову машину Skoda Octavia A7, яку вона нібито не вказала в декларації.

У понеділок, 13 листопада, Ситник на допиті в НАЗК не визнав своєї провини за звинуваченням у конфлікті інтересів, проте підписав адмінпротокол.

Ситник вважає, що все, що зараз відбуваються навколо НАБК, - тиск влади на антикорупціонерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: