Названо лауреата премії Георгія Ґонґадзе 2020 року

Названо лауреата премії Георгія Ґонґадзе 2020 року
Лауреатом 2-ї журналістської премії імені Георгія Ґонґадзе став журналіст Павло Казарін

Сума винагороди для лауреата складає 100 тис. грн

21 травня у Києві оголосили лауреата 2-ї журналістської премії імені Георгії Ґонґадзе. Ним став журналіст та телеведучий «Суспільного мовлення».

Про це йдеться у трансляції «UA: Культура».

Сума винагороди для лауреата складає 100 тис. грн.

Також у цьому році фіналістами були засновник «Телебачення Торонто» Роман Вінтонів та засновник проєкту Ukrainer Богдан Логвиненко.

Цьогоріч церемонія нагородження вперше відбулася у телеформаті.

Премія імені Георгія Ґонґадзе - нагорода для незалежних журналістів, заснована 2019 року Українським ПЕН у партнерстві з powered KMBS Alumni platform та виданням «Українська правда».

Оголошення лауреата премії традиційно відбувається у день народження журналіста Георгія Гонгадзе.

Георгій (Гія) Гонгадзе (народився 21 травня 1969 у Тбілісі, був убитий 17 вересня 2000у Києві)  — громадський діяч, український опозиційний журналіст грузинського походження, відомий своїми критичними антивладними виступами. Герой України.

Премія імені Георгія Гонґадзе була заснована Українським ПЕН у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи та виданням «Українська правда».

Нагадаємо, журналістка «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе написала книгу про свого чоловіка, журналіста Георгія Гонгадзе, вбитого у вересні 2000 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: