Незаконна компенсація за житло: НАБУ повідомило екснардепу про підозру в одержанні 361 тис. грн

Незаконна компенсація за житло: НАБУ повідомило екснардепу про підозру в одержанні 361 тис. грн
Руслану Сольвару повідомили про підозру  в незаконному одержанні грошової компенсації за оренду номера в готелі «Київ»

За даними ЗМІ, підозрюваним у незаконному одержанні 361 тис. грн компенсації за оренду житла в Києві є ексдепутат від «Блоку Петра Порошенка» Руслан Сольвар

Національне антикорупційне бюро повідомило колишньому депутату Верховної Ради про підозру в незаконному одержанні 361 тис. гривень компенсації за оренду житла в Києві. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

За даними пресслужби, яка не вказує прізвища ексдепутата, йому повідомили про підозру в необґрунтованому одержанні з державного бюджету шляхом зловживання владою понад 361 тис. грн компенсації вартості найму номера в готелі «Київ».

У повідомленні наголошується, що в листопаді 2014 року ексдепутат отримав у користування номер у готелі «Київ» за рахунок держбюджету в зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці.

Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року він отримав у спадок квартиру в Києві, проте не повідомив про цей факт Управлінню справами апарату Верховної Ради, тому й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету.

І тільки в жовтні 2018 року, після низки публікацій у ЗМІ, відмовився від одержання коштів.

За ці 1,5 року, як встановило слідство, депутат безпідставно одержав більше ніж 361 тис. гривень компенсації за найм житла.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Розслідування зазначених фактів НАБУ і САП розпочали у жовтні 2018 за публікаціями у ЗМІ.

Водночас за даними ЗМІ, підозрюваним у незаконному одержанні 361 тис. грн компенсації за оренду житла в Києві є ексдепутат від «Блоку Петра Порошенка» Руслан Сольвар.

Зазначимо, що напередодні за вчинення аналогічного злочину детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру іншому колишньому народному депутату України - Дмитру Колесникову (фракція «Опозиційний блок»).

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: