Німеччина починає випробовувати вакцину проти коронавірусу на людях

Німеччина починає випробовувати вакцину проти коронавірусу на людях
Для боротьби з пандемією знадобиться кілька вакцинних препаратів для забезпечення належного догляду
Ілюстративне фото

Початкові клінічні випробування спрямовані на визначення загальної переносимості кандидатів та їх здатності генерувати специфічну імунну відповідь проти збудника

У Німеччині схвалено клінічні випробуванні антикоронавірусної вакцини на людях. Це підтвердив 22 квітня Федеральний інститут вакцин та біомедичних препаратів Пауля Ерліха (PEI) у Twitter.

«Перше клінічне випробування вакцини проти Covid-19 затверджено в Німеччині. Тестування вакцини на людині є важливою віхою на шляху до безпечних та ефективних вакцин проти Covid-19», - йдеться у дописі PEI.

Як уточнив на пресконференції Клаус Ціхутек, президент PEI, дозвіл протестувати вакцину на здорових добровольцях отримала фірма BioNTech з Майнца.

Випробування проходитимуть у три етапи: спочатку на невеликій групі - 200 добровольців віком від 18 до 55 років, потім на кількох тисячах людей і насамкінець - на 20 тис. осіб. Вакцинуватимуть одним із кількох злегка модифікованих варіантів вакцини.

Зазначається, що початкові клінічні випробування спрямовані на визначення загальної переносимості кандидатів та їх здатності генерувати специфічну імунну відповідь проти збудника.

Інститут Пауля Ерліха передбачає, що наступні клінічні випробування кандидатів у Німеччині розпочнуться в найближчі кілька місяців. Для боротьби з пандемією знадобиться кілька вакцинних препаратів для забезпечення належного догляду.

Станом на ранок 22 квітня у світі зафіксовано 2 573 471 випадків коронавірусу, з них 701 838 осіб одужали і 178 558 померли. В США заразилися коронавірусом 816 240 осіб. Жертвами інфекції стали більш 43,9 тисячі осіб. Повністю вилікувалися 74,9 тис. пацієнтів.


Як повідомлялось, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 174 летальні, 424 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків, це на 52 випадки більше ніж учора (415).


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: