«Не можу спати через кошмари». Британська медсестра розказала, як «відключає» безнадійних хворих на Covid-19

«Не можу спати через кошмари». Британська медсестра розказала, як «відключає» безнадійних хворих на Covid-19

Медсестра Хуаніта Ніттла розповіла, як відключила від аппарату ШВЛ жінку, яка помирала

Фото: BBC News

Перед початком зміни медсестри тримають один одну за руки і кажуть: «будь у безпеці»

Хуаніта Ніттла, 42-річна медсестра реанімаційного відділення однієї з лондонських лікарень,  розповіла, як їй доводиться відключати від апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ) пацієнтів, стан здоров’я яких не покращується і лікарі вирішують, що їх не можна врятувати.

Медсестра працює з пацієнтами, які заразилися коронавірусом. Вона розповіла про один випадок, коли довелося зателефонувати дорослій доньці пацієнтки, яка помирала, і повідомити їй про рішення лікарів відключити  її матір від аппарату штучної вентиляції легень. Про це повідомлє BBC News.

 «Я запевнила, що її мама не страждає і виглядає спокійною, – розповіла медсестра. – Запитала про побажання і релігійні вимоги її матері». Після цього Хуаніта виключила звукові сигнали медичних моніторів, закрила штори біля ліжка, приклала телефон до вуха пацієнтки і сказала її доньці, що у неї є кілька хвилин, щоб попрощатися з матір'ю. Потім медсестра взяла жінку, яка помирала, за руку і відключила аппарат штучної вентиляції легень. Через п'ять хвилин пацієнтка померла.

Медсестра розповіла, що у реанімаційному відділенні лікарні кількість ліжок збільшилась з 34 до 60. У деяких медсестер у відділенні, де вона працює, з’явилися симптоми коронавірусу і вони перебувають в самоізоляції «Перед початком зміни ми тримаємо один одну за руки  і кажемо: «будь у безпеці». Стежимо,  щоб всі правильно одягали рукавички, маски та захисні засоби», – сказала Ніттла.

«Мені сняться кошмари, - сказала медсестра. – Я не можу спати. Боюся, що також інфікуюся. Всі бояться». Минулого року Хуаніта Ніттла  перехворіла туберкульозом і це, у випадку зараженння коронавірусом, збільшує ризик виникнення ускладнень.

Станом на ранок 22 квітня в світі зафіксовано 2 557 837 випадків коронавірусу, з них 695 262 особи одужали і 177 664 померли. В США заразилися корона вірусом 816 240 осіб. Жертвами інфекції стали більш 43,9 тисячі осіб. Повністю вилікувалися 74,9 тисячі пацієнтів.

Станом на 9:00 22 квітня в Україні зафіксовано 467 нових випадків коронавірусу, це на 52 випадки більше ніж учора. З 467 людей, що захворіли за останню добу, дітей – 32 (вчора 25), медиків – 107 (вчора 64). Одужали – 57, померли – 13 (вчора 10). Загалом хворих – 6592, померли – 174, одужали – 424.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: