Обмін полоненими під загрозою через представника бойовиків - Медведчук

Обмін полоненими під загрозою через представника бойовиків - Медведчук
Віктор Медведчук

Медведчук назвав брехливою заяву представника бойовиків щодо обміну полоненими

Спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Віктор Медведчук прокоментував кореспонденту видання «Знай.ua» заяви «омбудсмена ДНР» Дар'ї Морозової про те, що українська сторона нібито не надала офіційних пропозицій про проведення обміну.

«Обмін утримуваними особами, який ми пропонували обговорити і який обговорювався 6 вересня на переговорах підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи в Мінську, опинився під загрозою. Причина - в позиції однієї з протилежних сторін, зокрема в абсурдній заяві представника ОРДО Дар'ї Морозової про те, що ніяких офіційних пропозицій української сторони вона не отримувала», - сказав Медведчук.

«Відповідально заявляю: офіційні пропозиції з проведення обміну в форматі «87 на 309» були завчасно - 1 вересня 2017 року - спрямовані представникам ОРДО і ОРЛО, які беруть участь в переговорах в Мінську, а саме - представнику ОРДО пані Морозовій було запропоновано провести обмін в форматі «70 на 199», - розповів Медведчук, підкріпивши свої слова текстом листа, який наводиться нижче.

«Зазначу, що 6 вересня в ході обговорення в Мінську донецька сторона, незважаючи на офіційну письмову пропозицію, спрямовану за 5 днів, не була готова до проведення переговорів, кінцевою метою яких є повернення додому людей з обох сторін конфлікту: не володіла питанням, чи не була здатна предметно працювати зі списками утримуваних осіб і не могла повідомити відомостей, що стосуються осіб, які утримуються в ОРДО, звільнення яких вимагає українська сторона», - підкреслив Медведчук.

3_21

4_13

Нагадаємо, українська сторона у Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі в рамках пропозиції обміну полонених за формулою «309 на 87» передала представникам Росії списки заручників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: