Оголошено конкурс на посаду голови Адміністрації морських портів

Оголошено конкурс на посаду голови Адміністрації морських портів

АМПУ потрібен новий керівник

Міністерство інфраструктури оголошує відкритий відбір на посаду голови державного підприємства «Адміністрація морських портів України.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Згідно з статутом державного підприємства «Адміністрація морських портів України» та рішення Наглядової ради від 17 січня 2020 року, оголошується відбір кандидатур на посаду голови державного підприємства «Адміністрація морських портів України», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, громадянина Латвії, портового фахівця Райвіса Вецкаганса було призначено в.о. голови ДП «Адміністрація морських портів України» в 2017 році.

На початку січня 2020 року він заявив, що не має наміру подавати свою кандидатуру на анонсований конкурс на згадану посаду, при цьому цілком схвалив проведення конкурсу і заявив про наміри продовжити роботу в Україні в приватному секторі.

ДП «АМПУ» — одне з найбільших державних підприємств, що має стратегічне значення для економіки і безпеки України.

АМПУ створена в 2013 році в результаті реформи морської галузі України для управління державним майном в морських портах країни і його ефективного використання, створення механізмів для залучення інвестицій в портову інфраструктуру для її розвитку і стабільної роботи бізнесу. АМПУ входить в сферу управління Міністерства інфраструктури України і об'єднує українські морські порти та інші інфраструктурні елементи, одночасно сприяючи розвитку і конкурентоспроможності кожного з них.

Місія ДП «АМПУ» — сприяння розвитку морської транспортної інфраструктури України та підвищення конкурентоспроможності морських портів України в Чорноморсько-Азовському басейні шляхом забезпечення створення сприятливих умов для здійснення господарської діяльності морських терміналів, а також підприємств, основна продукція та/або сировина яких є об’єктом експортно-імпортних операцій та обслуговується як вантаж у морських портах.

Раніше повідомлялося, що команда Зеленського запізно оголосила конкурси на керівників двох держустанов, що опікуються культурною спадщиною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: