Олланд закликав Німеччину разом з Францією зберегти Євросоюз

Олланд закликав Німеччину разом з Францією зберегти Євросоюз
politrussia.com

Французький президент глибоко вражений виходом Британії з ЄС

Після рішення британців про вихід з ЄС, ініціативу по подержанию єдності Євросоюзу повинні взяти в свої руки Франція і Німеччина, заявив французький президент Франсуа Олланд в неділю.

«Дружня країна, наш союзник, з якої у нас так багато зв'язків, тільки що вирішила вийти з нашого союзу, Європейського союзу, який ми вважали непорушним і нерозривним», - заявив він на заході на честь пам'яті жертв Другої світової вони.

Президент сказав: «тепер Франція і Німеччина відповідальні за те, щоб взяти ініціативу в свої руки, оскільки ми продемонстрували, що від нещасть, жахів і війни ми змогли прийти до міцної дружбі». За його словами, «якщо ми не разом, то ризикуємо бути роз'єднаними, розділеними». У той же час, зазначив Олланд, «якщо ми разом, то не тільки можемо відстояти мир, але і завоювати повагу громадян цього прекрасного союзу під назвою Європа».

В ході пройшов 23 червня референдуму британці висловилися за вихід країни з Європейського союзу. За офіційними даними, за Brexit голосували 51,9% виборців при явці більше 72%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: