Омелян вітає відставку Балчуна і вимагає звільнити всіх керівників «Укрзалізниці»

Омелян вітає відставку Балчуна і вимагає звільнити всіх керівників «Укрзалізниці»
Володимир Омелян

Міністр: Звільнення Балчуна - правильний крок

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що, окрім заміни Войцеха Балчуна, «Укрзалізниці» потрібно оновити весь керівний склад. Про це повідомляє прес-служба відповідного міністерства.

«Звільнення Балчуна - правильний крок, хоча саме звільнення мало відбутися найпізніше в червні цього року, за підсумками відповідного звіту в уряді.. Тепер ключове - повна заміна всього керівного складу Укрзалізниці на фаховий і справді незалежний», -  заявив Омелян.

Міністр нагадав, що питання зміни вищого керівництва «Укрзалізниці» порушувалось ним протягом останніх 10 місяців, що, нарешті, і сталося. Він похвалив роботу правоохоронних органів щодо розслідування підсумків діяльності керівництва УЗ.

«Наразі Генеральною прокуратурою та іншими правоохоронними органами розслідується близько 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Крім того, Балчун фактично самоусунувся від виконання обов'язків задовго до свого звільнення», - додав Омелян.

Як відомо, сьогодні Кабінет міністрів звільнив Войцеха Балчуна з посади керівника «Укрзалізниці» за його власним бажанням.

Тимчасовим в.о. глави «Укрзалізниці» призначено першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, який є головою наглядової ради «Укрзалізниці» та до призначення Балчуна також виконував обов'язки глави «Укрзалізниці».

У генпрокуратурі повідомили, що Балчун прогуляв майже половину всіх робочих днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: