Організаторів піраміди B2B Jewelry суд відправив під домашній арешт

Організаторів піраміди B2B Jewelry суд відправив під домашній арешт
Магазини мережі фінансової піраміди продовжують працювати, аби вкладники мали змогу обміняти придбані сертифікати на гроші або продукцію

Розгляд запобіжного заходу для ще одного фігуранта відбудеться у середу

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту двом фігурантам справи про фінансову піраміду B2B Jewelry.

Розгляд запобіжного заходу для ще одного фігуранта відбудеться 9 вересня, повідомляє Служба безпеки України.

Раніше організатору піраміди, керівнику та головному бухгалтеру були оголошені підозри за ч.3 ст.28 (вчинення злочину стійкою організованою групою осіб), ч.2 ст.222 (шахрайство у великих розмірах), ч.3 ст.209 (легалізація майна, здобутого злочинним шляхом, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

За даними ЗМІ, зокрема засновника B2B Jewelry Миколу Гонту посадили під цілодобовий домашній арешт. 

Головному бухгалтеру фінансової піраміди суд обиратиме запобіжний захід 9 вересня.

Крім цього, у відомстві зауважили, що магазини мережі фінансової піраміди продовжують працювати, аби вкладники мали змогу обміняти придбані сертифікати на гроші або продукцію.

У СБУ стверджують, що за час функціонування фінансової піраміди організатори з метою відмивання коштів придбали один з островів Дніпровського каскаду з об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків вартістю понад $100 тис кожен, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно, орієнтовною вартістю понад $250 млн.

За даними слідства, до організації фінансової піраміди причетні понад 20 осіб та задіяні більше 100 підконтрольних юридичних осіб.

27 серпня у межах кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та Одесі.

Суд наклав арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи.

Раніше НКЦПФР зробила попередження інвесторам скандального проєкту B2B Jewelry.

Як повідомлялося 28 серпня, вкладниця піраміди B2B Jewelry порізала собі вени прямо в офісі компанії (відео).


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: