Останнє слово Януковича у суді планують почути наприкінці жовтня

Останнє слово Януковича у суді планують почути наприкінці жовтня
Віктор Янукович
Фото з відкритих джерел

Наступне засідання суду у справі щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича призначали на 19 жовтня

Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді справи щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича до 19 жовтня. Про це повідомляє «Укрінформ».

За словами головуючого у справі судді Владислава Дев'ятка, наступні засідання мають відбутися  19 жовтня на 9:00, 22 жовтня на 9:00, 23 жовтня на 9:00, 24 жовтня на 9:00, 25 жовтня на 9:00 і 26 жовтня на 9:00. «Це резервні дати для виступів адвокатів і для останнього слова Януковича», - сказав головуючий суддя.

Дев’ятко зазначив, що платний адвокат Януковича Олександр Горошинський має закінчити свій виступ саме 19 жовтня.

«Суд зауважує, що 9 година 29 жовтня, 9 година 30 жовтня і 9 година 31 жовтня - це лише резервні дати. Ми плануємо, що вже 22 жовтня у нас виступить Байдик, а 23 жовтня ми зможемо почути звернення до суду з останнім словом Віктора Януковича. Всі інші дати є резервними, в залежності від поведінки сторін в даному процесі», - уточнив Владислав Дев'ятко.

До цього головуючий попросив адвоката Горошинського не виходити за межі обвинувачення.

«Ви є захисником Януковича за його власним, Януковича, вибором. Якщо ви йому подобаєтеся і якщо йому подобається ваш виступ, суд не може вам заважати виступати у дебатах. Суд звертає вашу увагу, що, наприклад, навряд чи для предмету дослідження даного кримінального провадження важливо, скільки разів в Маріїнському парку снідала шановний свідок Оксана Медієва. Будь ласка, не виходьте за межі обвинувачення», - сказав Дев'ятко.

«Так, у п'ятницю під час промови Горошинський продовжив свою промову у дебатах, зокрема, коментував і цитував покази свідків захисту, раніше допитаних у рамках розгляду цієї справи, зокрема, і одного свідка з Криму - Оксану Медієву.

Прокурор Максим Крим попросив суд зробити зауваження Горошинському, зазначивши, що цей адвокат зачитує покази, а не посилається на них.

Горошинський у відповідь наголосив, що він лише вранці дізнався, що сьогодні все ж таки може фіналізувати свою промову, тож наразі робить це, як може.

«У нас виникла дещо парадоксальна ситуація: захисники бажають виступати у дебатах, але не бажають їх закінчувати. Але все ж таки пропонуємо Горошинському продовжити виступ», - додав Дев'ятко.

Після того, як Горошинський продовжив виступ, він попросив перерву у суду і пообіцяв головуючому, що наступного засідання він зможе виступити «лаконічно» - протягом трьох годин.

Обвинувачення попросило суд не задовольняти прохання Горошинського про перенесення засідання.

Суд оголосив перерву до 19 жовтня і визначив ряд резервних дат для закінчення виступів адвокатів у дебатах і для останнього слова Януковича.

Як повідомлялося, платний адвокат Януковича обіцяв завершити виступ 10 жовтня.

До Горошинського промову сім засідань поспіль, з 13 вересня, зачитував інший платний адвокат Януковича - Олександр Байдик. Адвокат мав 4 жовтня закінчити свою промову, але до суду надійшли документи про його госпіталізацію. 9 жовтня Байдик повідомив, що сподівається виписатися з лікарні до кінця тижня.

Загалом за весь процес по держзраді у Януковича кілька разів змінювалися адвокати. У свою чергу, обвинувачення у цій справі представляють постійно одні й ті самі прокурори - Максим Крим і Руслан Кравченко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: