Paradise Papers: ЄС створить «чорний список» податкових гаваней

Paradise Papers: ЄС створить «чорний список» податкових гаваней

Міністри фінансів країн-членів ЄС мають намір затвердити цей список у грудні

Європейський союз планує затвердити «чорний список» так званих «податкових гаваней», які використовуються фізичними особами та компаніями для ухилення від сплати податків. Про це у вівторок, 7 листопада, за підсумками зустрічі міністрів фінансів країн-членів ЄС повідомив міністр фінансів Естонії Тоомас Тиністе.

«Ми маємо намір затвердити цей список у грудні», - заявив Тиністе, країна якого нині головує у Євросоюз.

Як інформує агенція Reuters, міністр висловив сподівання, що усі члени ЄС підтримають затвердження цього списку.

Активізація діалогу всередині ЄС щодо проблеми з ухиленням від сплати податків відбувається на тлі публікації 5 листопада так званих «Райських документів» - мільйонів документів, які викривають нові випадки ухилення від сплати податків серед найбагатших і найвпливовіших у світі осіб і компаній.

Як повідомляв «Главком», увечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема ЗМІ припускають, що метою створення офшорної компанії президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків. Юристи Порошенка заперечують це.

Журналістам вдалося дізнатися, що один екс-соратників Януковича Антон Пригодський через офшорну мальтійську компанію замовив 37-метрову яхту вартістю понад €13 млн. Ще одним фігурантом «Райських паперів» виявився колишній віце-прем'єр-міністр України від Радикальної партії Валерій Вощевський.

Також повідомлялося, що Кремль інвестував у Twitter та Facebook.

За інформацією з «Райських паперів», загалом оліхархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів.

Фонди королеви Великобританії Єлизавети II інвестували в офшори близько 10 млн фунтів. Представник королеви вже визнав інвестиції в фонд на Кайманах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: