Парадокс Буковини: найбільше хворих - найменше грошей на протидію коронавірусу

Парадокс Буковини: найбільше хворих - найменше грошей на протидію коронавірусу
Влада Чернівецької області не поспішає витрачати гроші на протидію коронавірусу 

На сьогоднішній день в Чернівецькій області зафіксували вже 546 випадків зараження коронавірусом Covid-19

За останніми даними Буковина суттєво випереджає інші регіони за кількістю хворих на Covid-19, проте влада Чернівецької області пасе задніх за обсягом витрат на протидію пандемії.

Згідно із даними Prozorro, державні структури Чернівецькою області закупили товари та послуги для протидії коронавірусу на суму 16 млн. грн. Для прикладу, лідер у списку закупівель товарів для боротьби з Covid-19 – Київщина, яка витратила на це 427 млн. грн.

Загалом державні установи України за час пандемії коронавірусу витратили на протидію Covid-19 1,47 млрд. грн.

zakupivli_covid

Зазначимо, що на сьогоднішній день в Чернівецькій області зафіксували вже 546 випадків зараження коронавірусом Covid-19. Це найвищий показник серед областей в Україні. Для прикладу - у сусідній Івано-Франківській області 332 хворих. У Тернопільській - 280. Більше лише у столиці - 551 хворих, адже в київських клініках лікуються не лише жителі столиці. 

До слова, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук заявив, що відтепер не оголошуватимуть населені пункти, в яких зафіксовані нові випадки коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, раніше перша хвора на коронавірус на Буковині жінка, яка заразила десятки жителів свого і сусідніх сіл, звернулася до сусідів і попросила пробачення. Вона сказала, що люди хочуть спалити її будинок. А також хочуть розправитися з її дітьми і внуками. 

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: