ПАРЄ закликала російську владу звільнити Сенцова та Сущенка

ПАРЄ закликала російську владу звільнити Сенцова та Сущенка
ПАРЄ

Автором відповідного проекту резолюції є народний депутат України Володимир Ар'єв

Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію щодо нападів на журналістів та свободу ЗМІ в Європі, автором проекту якої є український депутат Володимир Ар’єв.

На підтримку резолюції проголосувало 110 депутатів, 15 голосів проти і 9 тих, що утрималися.

Документ закликає російську владу звільнити режисера Олега Сенцова, журналіста Романа Сущенка, арештованого через підозри у «шпигунстві», а також зняти звинувачення на адресу кримських журналістів, звинувачених у «сепаратизмі» через згадку про анексію Криму.

Також документ містить критику та рекомендації на адресу влади Туреччини, Угорщини, Грузії, Польщі, Греції, а також зауваження про те, що в Білорусі практично відсутня свобода слова.

Під час обговорення резолюції від представників вірменської делегації звучали звинувачення на адресу Ар’єва через критику щодо окупованого Вірменією Нагорного Карабаху та через відсутність ключових критичних зауважень на адресу Азербайджану.

За підсумками дискусії до документу додали вимоги та додаткові претензії на адресу Азербайджану. Водночас, ПАРЄ не підтримала пропозиції вірменських депутатів щодо пом’якшення формулювань щодо територій, підконтрольних Єревану.

Також асамблея пом’якшила низку формулювань документу щодо тиску на ЗМІ в Грузії, однак зробила жорсткішими формулювання щодо Польщі.

Ухвалений документ не містить претензій на адресу України, натомість відзначає реформи в медіасфері, здійснені Києвом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: