Пашинський розповів, як рік тому був з інспекцією на арсеналі на Чернігівщині

Пашинський розповів, як рік тому був з інспекцією на арсеналі на Чернігівщині

«Тоді було рекомендовано перемістити усі боєприпаси у спеціальні бетонні сховища», - повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський

Голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський обурений з приводу того, що через рік після вибухів у Калинівці знову сталися масштабні вибухи на арсеналі Міноборони на Чернігівщині.

Про це він написав у Facebook, опублікувавши фото з 6-го арсеналу на Чернігівщині.

«Цим фотографіям рівно рік. Після вибухів арсеналів у Калинівці нашим комітетом було здійснено інспекційну поїздку у третій за величиною склад боєприпасів у Ічні Черніговської області. Тоді було рекомендовано терміново виділити кошти, розробити відповідні будівельні проекти та перемістити усі боєприпаси у спеціальні бетонні сховища. За власною ініціативою я замовив та передав у Міноборони будівельний проект такого сховища. Також, завдяки підтримці народних депутатів, ми внесли зміни до законодавства, які максимально спрощують будівництво таких споруд на території військових частин. Пройшов рівно рік...» - зазначив Пашинський.

Як відомо, в ніч на 27 вересня 2017 року в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Також в ніч на вівторок, 9 жовтня, у Чернігівської області почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони.  За даними ДСНС, орієнтовно на складах, де лунають вибухи, знаходиться 88 тис. тонн боєприпасів. Евакуйовано близько 10 тис. осіб. 

Для локалізації надзвичайної ситуації, як повідомили у Міноборони, залучено один штатний пожежний танк ГПМ-54, ще чотири - заплановано найближчим часом доставити на місце вибухів. Також працює автоцистерна на базі автомобіля КАМАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко прибув у район пожежі та вибухів на території 6-го арсеналу Міноборони.

Президент Петро Порошенко скликав силовиків для доповіді в зв'язку з вибухами на арсеналі на Чернігівщині.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: