Печерський суд Києва відібрав у Новинського завод «Океан»

Печерський суд Києва відібрав у Новинського завод «Океан»

Радник президента повідомив, що за рішенням Печерського райсуду столиці суднобудівне підприємство «Океан» відібрали у нардепа Вадима Новинського

Радник президента Юрій Бірюков повідомив, що Печерський районний суд Києва відібрав суднобудівний завод «Океан» у нардепа Вадима Новинського.

Про це він написав на своїй сторінці в facebook.

Минулого року Господарський суд Миколаївської області задовольнив клопотання близької до структур Вадима Новинського компанії «Консалтинг-Гамма» щодо відкриття ліквідаційної процедури ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

Борг «Океану» перед кредитором «Консалтинг-Гамма» – 1,5 мільярда гривень – виник внаслідок продажу заводу інвестиційних сертифікатів компанії з управління активами «Інвестиційний дім «Мегаполіс», також близької до «Смарт-холдингу», що зробило структуру Новинського головним кредитором підприємства. Загальна сума підтверджених судом боргів становила близько 2,3 мільярда гривень.

Як зазначали ЗМІ, раніше «Консалтинг-Гамма» була співвласником заводу «Запоріжнерудпром», афілійованого зі «Смарт-холдингом», де офіційно зв'язок з цією компанією, як і взагалі з «Океаном», заперечують. Завод «Океан» вже визнавався банкрутом у 2013 році – за клопотанням тієї самої «Консалтинг-Гамма». Але в 2014 році Вищий господарський суд України не дав структурам Новинського ліквідувати підприємство, скасувавши рішення миколаївського суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: