Перша хвиля пандемії коронавірусу у Канаді може завершитися влітку, - Трюдо

Перша хвиля пандемії коронавірусу у Канаді може завершитися влітку, - Трюдо
Пандемія Covid-19 прийшла до Канади пізніше, ніж до інших країн

Перший пік, вершина кривої захворювань може настати наприкінці весни

Епідемія коронавірусу в Канаді сягне піка найімовірніше наприкінці весни.

Про це на прес-конференції в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Зараз наша система охорони здоров’я справляється. Утім, ми перебуваємо на роздоріжжі між найкращим та найгіршим можливим розвитком подій. Досягти найбільш сприятливого перебігу буде непросто для всіх нас. Перший пік, вершина кривої захворювань може настати наприкінці весни, а перша хвиля пандемії може завершитися влітку», - розповів Трюдо.

За його словами, після того як первинний спалах піде на спад, протягом наступних місяців з високою ймовірністю виникатимуть менші.

«Навіть після того як ми пройдемо цю першу хвилю, нам необхідно буде залишатися обачними та продовжувати різноманітні заходи. Звична ситуація, яка була раніше, повністю не настане, поки ми не розробимо вакцину від вірусу - а до цього може бути ще дуже далеко», - наголосив прем'єр Канади.

Він зазначив, що пандемія Covid-19 прийшла до Канади пізніше, ніж до інших країн.

За останніми даними, кількість підтверджених випадків Covid-19 у Канаді перевищила 20 тисяч. Пов’язані із недугою ускладнення забрали 461 життя.

Серед інфікованих була і дружина прем'єр-міністра країни Джастіна Трюдо Софі Грегуар-Трюдо. Протягом 14 днів Джастін Трюдо за рекомендацією лікарів разом з дружиною перебував на домашньому карантині.

Як повідомлялося, запроваджені у Канаді заходи із соціального дистанціювання для сповільнення поширення Covid-19 можуть тривати кілька місяців. Прем’єр пообіцяв продовжувати піклуватися про безпеку канадців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: