Перші підсумки виборів: в Кентуккі та Індіані лідирує Трамп

Перші підсумки виборів: в Кентуккі та Індіані лідирує Трамп

Як очікується, в Кентуккі Дональд Трамп переможе з відривом в 15-20 пунктів

Перші результати підрахунку голосів на президентських виборах в США свідчать про те, що в штатах Кентуккі і Індіана лідирує кандидат-республіканець Дональд Трамп. про це повідомляє Politico.

Після підрахунку перших 2 тисяч голосів в Колорадо він набирає понад 79 відсотків, Хілларі Клінтон - лише 18 відсотків голосів.

Як очікується, в Кентуккі Дональд Трамп переможе з відривом в 15-20 пунктів. Голосування в цьому штаті буде тривати до 2:00 за київським часом, але ряд виборчих дільниць вже закрилися.

В Індіані поки оброблено менше 1 відсотка бюлетенів. За попередніми даними, за Дональда Трампа віддали свої голоси приблизно 69 відсотків тих, хто проголосував, за Хілларі Клінтон - близько 27 відсотків. 

У штату Кентуккі - вісім голосів в колегії вибірників, у Індіани - 11. Для перемоги кандидату в президенти США необхідно набрати 270 голосів.

для перегляду результатів голосування на президентських виборах у США натисніть на зображення

Як відомо 8 листопада, відбуваються вибори президента США. Розпочалися вони голосуванням в містечку Діксвілл-Нотч на півночі штату Нью-Гемпшир.

За двома опитуваннями, оприлюдненими в понеділок, Клінтон випереджає Трампа на 4 відсотки серед тих, хто планує взяти участь у виборах, за ще одним опитуванням – на 5 відсотків. Шанси Клінтон на перемогу оцінюють у 81 відсоток. За даними фінального опитування Bloomberg, Клінтон на 3% випереджає Трампа.

Як повідомлялося, не менше 43,2 млн американців скористалися правом дострокового голосування на загальних виборах у США, що є рекордним показником.

Нагадаємо, Трамп, на противагу своїй суперниці, неодноразово висловлював свої проросійські погляди. Колишній директор Центрального розвідувального управління США Майкл Хайден вважає, що Трамп – «корисний дурник, така собі наївна людина, якою маніпулює Москва». На думку екс-керівника ЦРУ, Кремль «таємно зневажає» кандидата від республіканців, але з радістю приймає і використовує його підтримку. Хайден зазначає, що між двома політиками завжди був загальний «авторитарний аккорд».

Тим часом колишній посол США в Росії Майкл МакФол вважає, що в разі перемоги Гілларі Клінтон на президентських виборах у США в її адміністрації будуть активно обговорювати можливості постачання Україні летальної зброї. При цьому МакФол закликав Росію односторонньо піти на деескалацію конфлікту в Україні, щоб не доводити до можливого постачання Україні озброєнь.

Як відомо, Кремль намагається вплинути на результати виборів у США. Зокрема, розвідка США переконана, що за останніми кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно зі зламами е-мейлів політичних організацій, стоїть уряд Росії. Голова підкомітету з кібербезпеки в Сенаті США Корі Гарднер виступив з ініціативою ввести санкції проти РФ за хакерські атаки, котрі, як встановили у Вашингтоні, було здійснено, аби вплинути на виборчий процес. Мета Росії, за даними розвідки США, - не лише підвищити популярність Трамп за рахунок погіршення іміджу Клінтон, а й завда удару по політичній системі США. Тим часом глава МЗС РФ Сергій Лавров переконує: враження про те, що Росія втручається у вибори президента США, складається у американців штучно. «З реально важливих питань для американських виборців кандидатам на пост президента США сказати особливо нічого, якщо Росію перетворюють на головну тему дискусій. Просто мене це вражає», - зазначив він.

Тим часом удару зазнав не лише імідж Клінтон (після опублікування листів), а й Трампа, який потрапив у секс-скандал. Спершу у ЗМІ з’явились записи із сексистськими висловлюваннями Трампа. Після цього низка жінок звинуватили політика у домаганнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: