Під Ічнею від боєприпасів очистили 37 із 80 ділянок

Під Ічнею від боєприпасів очистили 37 із 80 ділянок

Перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу

Відповідно до затвердженого прем’єр-міністром плану піротехнічні підрозділи ДСНС під Ічнею на Чернігівщині продовжують очищення прилеглої до арсеналу території.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 37 із 80 ділянок розмінування, 16-кілометрову зону забруднення зменшено до 10-кілометрової. Вилучено понад 11 тис. вибухонебезпечних предметів (за добу – 1 тис. 423), відпрацьовано 289 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу – 7)», - йдеться у повідомленні.

Протягом дня пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували дві пожежі лісової підстилки поблизу арсеналу на загальній площі 0,25 га. Від пожежного потягу на гасіння подано 180 тонн води.

Проведено ремонт покрівель та скління вікон у 20 будинках, всього з початку робіт відновлено 122 будівлі.

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 400 осіб та 104 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 212 осіб та 61 од. техніки.

Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Раніше ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на терито.рії 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: