Під Ічнею сапери знешкодили понад 3,6 тисячі боєприпасів

Під Ічнею сапери знешкодили понад 3,6 тисячі боєприпасів

Перевірено і очищено від боєприпасів всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу

У районі міста Ічня Чернігівської області на шостому арсеналі Міноборони вилучили вже понад 3,6 тисячі вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє ДСНС у четвер, 18 жовтня.

«Вилучено 3 тисячі 641 вибухонебезпечний предмет (за добу - 1 тисяча 352), відпрацьовано 265 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу - п'ять)», - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що перевірено і очищено від боєприпасів всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 28 з 80 ділянок розмінування, 16-ти кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової.

У районі надзвичайної ситуації залучені сили і засоби загальною чисельністю 631 особа і 151 одиниця техніки, у тому числі від ДСНС - 276 людини і 85 одиниць техніки.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

У Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території арсеналу повністю ліквідували. 13 жовтня ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: