Поліція спростовує витік персональних даних громадян в Telegram-канал у програмі «Дія»

Поліція спростовує витік персональних даних громадян в Telegram-канал у програмі «Дія»
Інформація про нібито кібератаки і кібервразливість державного мобільного  застосунку  «Дія», не підтвердилася: співробітники Департаменту кіберполіції  не виявили фактів кіберінцідентів

Поліцейські в рамках розслідування кримінального провадження провели низку оперативно-слідчих дій, слідчі не виявили фактів кібератаки на автоматизовану інформаційно-пошукову систему «Дія»

Національна поліція спростовує витік персональних даних громадян в Telegram-канал у програмі «Дія».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Нацполіції.

«Поліцейські в рамках розслідування кримінального провадження провели низку оперативно-слідчих дій, слідчі не виявили фактів кібератаки на автоматизовану інформаційно-пошукову систему «Дія», - йдеться в ньому.

12 травня слідчі Головного слідчого управління Нацполіції почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації) Кримінального кодексу.

«При цьому роботу ресурсу, який протиправно поширював персональні дані громадян, оперативно заблоковано», - додано в повідомленні.

В рамках досудового розслідування проведено первинні оперативно-слідчі дії.

За їх результатами встановлено, що інформація, поширена в соцмережах, зокрема, в Telegram-каналах, має ознаки фрагментарних наборів даних, скомпільованих з різних джерел і ресурсів.

Як повідомлялось, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров вважає, що застосунок «Дія» порушує право на захист персональних даних і приватність комунікацій.

У Міністерстві цифрової трансформації України розробляють новий освітній серіал для захисту персональних даних.

Мобільний додаток «Дія» Міністерства цифрової трансформації України заперечує свою причетність до зливу інформації про своїх клієнтів. «11 травня телеграм-бот злив базу даних з 26 млн водійських посвідчень. Чутки, що до цього причетна «Дія» — безпідставні», - йдеться у повідомленні електронного сервісу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: