Поліція відкрила кримінальну справу через антиугорські білборди на Закарпатті

Поліція відкрила кримінальну справу через антиугорські білборди на Закарпатті
Провокативний білборд на Закарпатті

Провадження відкрито за ч.1 ст.161 Кримінального кодексу України

У Закарпатській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розміщення на території декількох сіл плакатів з написом «Зупинимо сепаратистів».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Провадження відкрито за ч.1 ст.161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, у кількох районах Закарпатської області невідомі розклеїли білборди з антиугорськими написами. Місцева влада вважає це провокацією з боку Росії.

Як заявив очільник області Геннадій Москаль, методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається розсварити на Закарпатті українців і угорців.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що ці білборди є провокацією і важливо дізнатись, чия вона.

До слова, нещодавно між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

10 жовтня посла України в Угорщині Любов Непоп викликали у Міністерство закордонних справ Угорщини через публікацію сайтом «Миротворець» інформації про понад 300 закарпатських чиновників, які мають українське та угорське громадянство.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: