Клімкін прокоментував антиугорські білборди, що з’явились на Закарпатті

Клімкін прокоментував антиугорські білборди, що з’явились на Закарпатті

Міністр переконаний, що поява білбордів – це провокація

Міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував появу білбордів на Закарпатті, на яких зображені члени Товариства угорської культури Закарпаття. Відповідна заява з’явилась у Twitter.

Дипломат написав, що ці білборди є провокацією і важливо дізнатись, чия вона.

«Ще тільки-но сказав про очікувані провокації на Закарпатті, як майже одразу там таємничо з’явилися білборди із засудженням начебто угорського сепаратизму. Важливо не тільки засудити, але й з’ясувати, хто за цим стоїть», - написав він у Twitter.

Нагадаємо, у кількох районах Закарпатської області невідомі розклеїли білборди з антиугорськими написами. Місцева влада вважає це провокацією з боку Росії.

Як заявив очільник області Геннадій Москаль, методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається розсварити на Закарпатті українців і угорців.

Нагадаємо, нещодавно між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

10 жовтня посла України в Угорщині Любов Непоп викликали у Міністерство закордонних справ Угорщини через публікацію сайтом «Миротворець» інформації про понад 300 закарпатських чиновників, які мають українське та угорське громадянство.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: