Політична криза в Іраку: президент розпустив парламент

Політична криза в Іраку: президент розпустив парламент

В Іраку знову відбудуться вибори в парламент

Депутатам не вдалося продовжити нинішній мандат, щоб продовжити свою роботу

Президент Іраку Фуад Масум підписав в середу указ про відставку всіх 328 членів парламенту - Національної асамблеї. Про це повідомляє Интерфакс у четвер, 19 липня.

Відповідно до конституції Іраку, мандат нинішнього парламенту закінчився 30 червня. Згідно з указом президента, відставку депутатів повинні прийняти нинішній голова парламенту і міністр фінансів.

Парламентські вибори в Іраку відбулися зовсім недавно - 12 травня. За первинними підрахунками, перемогу в них здобув блок ас-Сайрун, очолюваний шиїтським богословом Муктадою ас-Садром.

На початку липня парламент Іраку прийняв законопроект, що пропонує ручний перерахунок всіх голосів, відданих на парламентських виборах. Таке рішення законодавчі збори країни прийняли на тлі повідомлень про шахрайство на виборах, що раніше з'явилися в місцевих ЗМІ.

Національній асамблеї не вдалося продовжити нинішній мандат, щоб продовжити роботу депутатського корпусу доти, поки не буде завершено ручний перерахунок результатів.

Раніше повідомлялося, що левова частка українців очікує фальсифікацій від виборів президента в наступному році. Тільки 18% опитаних вважає, що президентські вибори і підрахунок їхніх підсумків пройдуть досить чесно.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: