Політтехнолог побачив, як Ющенко піддався «ефекту Горбачова»

Політтехнолог побачив, як Ющенко піддався «ефекту Горбачова»

На сторінці екс-президента минулого тижня з'явилося фото зі словами «Єдиний непідконтрольний Кремлю»

Політтехнолог Сергій Гайдай висунув припущення, що  екс-президент Віктор Ющенко піддався «ефекту Горбачова». Так експерт прокоментував «Главкому», спробу колишнього глави держави нагадати про себе.

Гайдай пояснює це тим, що кожен політик, який пішов з політики з дуже великим антирейтингом, великим розчаруванням, вважає це явище несправедливим: «Тобто він не розуміє, звідки це явище взялося і які на це є причини, іншими словами має дуже серйозний незавершений політичний гештальт. Такий політик думає, що його час ще прийде, хоча насправді у цьому помиляється. Ющенко, скоріше за все, також піддається цьому ефекту. Він думає, що зараз нація все зрозуміє, оцінить, покається, оскільки в його розумінні народ неправий».

Гайдай зазначив, що Ющенка можуть використовувати. Але разом із тим підкреслив:  «якби у нього були домовленості з владою, як і у Ляшка, ми би не почули критики президента і чинного ладу. Він (Віктор Ющенко) доволі жорстко, наприклад, в іноземній пресі критикує владу і чинного президента.

Політтехнолог поки що «не дуже вірить», що Ющенко куплений: «Скоріше за все, це його особисте рішення і його особиста омана з приводу своїх шансів на президентських виборах».

Оцінюючи шанси Ющенка, Гайдай нагадує, що час екс-президента вже пішов, і він не зміг скористатися усіма шансами.

 «Я би  рекомендував йому насолоджуватися політичною пенсією», — відзначає Гайдай.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: