Поляки відреагували на провокації на Меморіалі львівських орлят

Поляки відреагували на провокації на Меморіалі львівських орлят

Польський цвинтар у Львові є місцем молитви, підкреслило Польське товариство охорони військових могил

Польське товариство охорони військових могил у Львові висловило стурбованість у зв’язку з інцидентами на території Меморіалу львівських орлят, що є частиною Личаківського кладовища. В організації наголосили, що польський цвинтар є місцем молитви, і його не потрібно використовувати для політичних цілей.

«Ми є для того, аби доглядати за цим місцем і ми з обуренням стверджуємо, що іноді воно стає місцем політичних демонстрацій, що неприпустимо. Це обурює нас, оскільки ми розвиваємо взаємини із українським суспільством, багато у чому нам вдається домовитися, а така витівка молодих людей, які не зовсім розуміють те, що роблять, дуже шкодить цьому», - сказав голова товариства Януш Баліцький.

Польське товариство охорони військових могил оприлюднило заяву, у якій розкритикувало вчинок трьох студентів з Польщі, котрі намагалися запалити фаєри на цвинтарі орлят.

«Польське товариство охорони військових могил зі стурбованість дивиться на невідповідну інколи поведінку осіб, які відвідують Меморіал львівських орлят, що ганьбить повагу та значення цього місця для польської та української національної пам’яті. Така поведінка - це будь-які спроби використання меморіалу для конкретних, політичних або ідеологічних цілей», - говориться у повідомленні організації.

Товариство підкреслило, що цвинтар орлят – це місце молитви та єднання між народами Польщі та України.

«Ми хочемо, аби після 100 років від смерті похованих тут Меморіал львівських орлят надалі був місцем роздумів над минулим та значенням, яке має мир, співпраця і порозуміння між сусідніми народами», - наголосили у Польському товаристві охорони військових могил у Львові.

Нагадаємо, 22 листопада на Личаківському кладовищі у Львові затримали трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри біля місця польських військових поховань.

За фактом хуліганства на Личаківському цвинтарі у Львові правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: