Помпео пообіцяв Кулебі продовжити антиросійські санкції

Помпео пообіцяв Кулебі продовжити антиросійські санкції
Иайк Помпео: США продовжать політику санкцій щодо Москви доти, поки Росія не виконає мінські угоди і не припинить окупацію Криму

Помпео і Кулеба обговорили зусилля Києва по врегулюванню конфлікту на українському Донбасі

Держсекретар США Майк Помпео і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорили зусилля Києва щодо врегулювання спровокованого Росією конфлікту на українському Донбасі. Про це йдеться у повідомленні на сайті Держдепартаменту.

Також вони обговорили підсумки віртуального засідання міністрів закордонних справ нормандської четвірки.

Наголошується, що держсекретар високо оцінив роботу українських дипломатів перед лицем російської агресії і підкреслив, що США продовжать політику санкцій щодо Москви доти, поки Росія не виконає мінські угоди і не припинить окупацію Криму.

Крім того, Помпео і Кулеба обговорили боротьбу з пандемією Covid-19, причому держсекретар засудив дії Росії, яка використовує її для поширення дезінформації та як привід для обмеження пересування спостерігачів ОБСЄ і гуманітарних організацій на сході України.

Нагадаємо, Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Майком Помпео. Сторони обговорили розвиток стратегічного партнерства між Україною і США та взаємовигідного економічного співробітництва.

Кулеба запропонував Помпео покласти перспективні проєкти співпраці в основу чергового засідання українсько-американської Комісії стратегічного партнерства та провести його вже цьогоріч.

Співрозмовники приділили увагу процесу реформ в Україні, включно з проектами та програмами, які підтримуються урядом США. Глава МЗС поінформував державного секретаря про процес ухвалення ключових реформаторських законів, необхідних задля подальшої успішної співпраці з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, він підтвердив налаштованість на ухвалення банківського закону.

Український міністр подякував США за допомогу Україні для протидії поширенню коронавірусу Covid-19 та соціально-економічних наслідків пандемії. Він також висловив задоволення, що саме українські літаки «Руслан» і «Мрія» доставляють у ці дні медичні вантажі до США, та особливо відзначив глобальне лідерство США у подоланні пандемії.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: