Понад 60 країн підтримали проведення розслідування походження Covid-19

Понад 60 країн підтримали проведення розслідування походження Covid-19
Ініціатива розслідування походження коронавірусу викликала шалений осуд з боку Пекіна

Прихильники ініціативи хочуть «допомогти світу винести уроки, необхідні для захисту здоров'я»

Коаліція з 62 країн підтримує ініціативу Австралії та Європейського Союзу провести розслідування походження спалаху коронавірусу Covid-19 напередодні зустрічі Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я в Женеві.

Про це повідомляє видання ABC.

Серед країн, які готові підтримати розслідування – Південна Африка, Велика Британія, Індонезія, Японія, Південна Корея, Росія і Туреччина.

Міністр закордонних справ Австралії Меріс Пейн заявила, що прихильники цієї ініціативи хочуть «допомогти світу винести уроки, необхідні для захисту здоров'я».

У свою чергу, прессекретар із закордонних зв'язків Ради ЄС Вірджинія Бату-Хенрікссон зазначила, що Євросоюз має намір домогтися консенсусу: «Нам потрібна підтримка всіх основних гравців, і Китай – один з них».

Ініціатива розслідування викликала шалений осуд з боку Пекіна, який звинуватив Австралію, яка першою озвучила цю ідею, в політичній атаці на Китай. При цьому, в пропозиції, яка зараз обговорюється, не згадується ні Китай, ні місто Вухань, вказує DW.

Американські дипломати, в свою чергу, наполягають на більш жорсткому формулюванні, яке б закликало до розслідування походження вірусу, починаючи саме з Китаю. Президент США Дональд Трамп і держсекретар Майк Помпео раніше неодноразово звинувачували Китай в приховуванні інформації про вірус, що, на їхню думку, стало однією з причин пандемії.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео також заявив про наявність значної кількості доказів того, що коронавірус почав поширюватися з лабораторії в китайському Вухані.

До слова, провідний епідеміолог Китаю визнав, що влада занижувала статистику щодо Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: