Лікарі бельгійської лікарні влаштували «коридор ганьби» прем’єр-міністру країни

Лікарі бельгійської лікарні влаштували «коридор ганьби» прем’єр-міністру країни
Скріншот з відео

В акції взяли участь близько 120 лікарів, медсестр та працівників швидкої допомоги

Бельгійські лікарі влаштували акцію протесту для прем’єр-міністра країни Софі Вільмес, організувавши «коридор ганьби і презирства» під час відвідування главою держави лікарні «Сен-П’єр». Про це свідчать кадри, показані телеканалом RTBF.

Повідомляється, що під час візиту прем’єра в лікарню лікарі і медики вишикувалися по обидва боки дороги, і по мірі наближення кортежу глави уряду розгорталися до автомобілів спиною, щоб продемонструвати обурення тим, як влада ставиться до системи охорони здоров’я в період пандемії коронавірусу.

В акції взяли участь близько 120 лікарів, медсестр та працівників швидкої допомоги.

«Лікарі наполягають на виплати фінансових компенсацій або підвищення зарплат за минулі два місяці важкої роботи. Крім цього, персонал лікарні «Сен-П’єр», так само як і лікарі по всій країні, з обуренням сприйняв розпорядження уряду про обов’язковий вихід медперсоналу на понаднормову роботу, якщо в цьому є необхідність. Наші лікарі і медсестри і так постійно працюють понаднормово, і примусові заходи викликають гостре відторгнення», – сказав представник профспілки лікарів Дірк Ван Овертвельдт.

Пізніше прем’єр-міністр прокоментувала свій візит в Сен-П’єр в Twitter.

«Це був важливий діалог для мене і медперсоналу. Ми обговорили всі насущні теми, включаючи їх стан здоров’я, ступінь навантаження, підвищення і фінансування охорони здоров’я», – зазначила Вільмес.

Нагадаємо, станом на 6:00 неділі загальна кількість померлих від наслідків інфекції, викликаної новим коронавірусом Sars-CoV-2, у світі складає 311 781 особа. У свою чергу, одужали 1 693 197 людей. Загальна кількість хворих на коронавірус у світі складає 4 634 068 осіб. Країнами з найбільшим поширенням коронавірусу залишаються США (1 467 820), Росія (272 043), Велика Британія (241 461), Бразилія (233 511), яка обігнала Іспанію (230 698) й Італію (224 760), Франція (179 630), Німеччина (175 752) і Туреччина (148 067).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: