Порошенко та заступник держсекретаря США обговорили перспективи місії ООН на Донбасі

Порошенко та заступник держсекретаря США обговорили перспективи місії ООН на Донбасі
Петро Порошенко та Джон Саллівен

Порошенко наголосив, що Україна спрямовує зусилля на врегулювання ситуації на Донбасі політико-дипломатичними методами

Президент України Петро Порошенко обговорив із заступником державного секретаря США Джоном Саллівеном ситуацію на Донбасі, перспективи миротворчої місії ООН, закон про реінтеграцію та санкції проти Росії.

Зустріч відбулася у рамках візиту Саллівена в Україну, повідомляє прес-служба глави держави.

«Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником державного секретаря США Джоном Саллівеном. В ході зустрічі було обговорено безпекову ситуацію на Донбасі, а також необхідні подальші кроки в рамках мирного врегулювання, зокрема щодо розміщення ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі», - йдеться у повідомленні.

Президент, зокрема, наголосив, що Україна спрямовує зусилля на врегулювання ситуації на Донбасі політико-дипломатичними методами на основі Мінських домовленостей. У цьому контексті він окремо наголосив на важливості ухваленого закону про реінтеграцію.

Крім того, сторонами було підтверджено необхідність продовження скоординованої політики санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Співрозмовники також порушили питання реалізації програми реформ в Україні, зокрема у рамках продовження співробітництва України з МВФ, ухвалення законопроектів про створення антикорупційного суду та про національну безпеку України.

Разом з тим президент та заступник державного секретаря обговорили питання активізації діяльності двосторонніх інституційних механізмів співпраці з метою зміцнення українсько-американського стратегічного партнерства.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США Джон Саллівен вважає, що влада України успішно проводить реформи, незважаючи на російську агресію.

Також Саллівен сьогодні виступив у Дипломатичній академії України.

Візит американського чиновника в Україну відбувається в рамках турне Саллівена в Європу, яке відбудеться з 16 по 23. Він також відвідає Німеччину, Італію, Латвію та Бельгію. 

Нагадаємо: у березні Україну також відвідає глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні. Останній раз вона відвідувала нашу країну в 2015 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: