Пожежі на Житомирщині: причиною може бути пошкодження електродротів

Пожежі на Житомирщині: причиною може бути пошкодження електродротів
МВС розглядає дві версії виникнення пожеж на Житомирщині

Однією з причин пожеж, які охопила понад 4300 гектарів, може бути пошкодження лінії електропередач унаслідок падіння дерева

Однією з версій виникнення масштабних пожеж у Житомирській області, яку розглядають рятувальники та правоохоронці, може бути пошкодження проводів ліній електропередач унаслідок падіння дерева

Про це у Facebook повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Вже на етапі гасіння рятувальники зіштовхнулися з проблемою захаращення ділянок в другій та третій зоні відселення, внаслідок аварії на ЧАЕС. За попередньою оцінкою, комплексне очищення не проводилося більше 30 років», - написав очільник області.

Він також зазначив, що однією з причин пожеж, які охопила понад 4300 гектарів, може бути пошкодження лінії електропередач унаслідок падіння дерева.

«Одна із версій, що розглядається представниками ДСНС, правоохоронними органами та працівниками лісового господарства, - пошкодження електродротів через падіння дерева в густій ділянці лісу. До цього, такому швидкому поширенню сприяв вітер швидкістю 20-25 м/с, якого не було більше ніж 10 років», - написав Бунечко.

Голова ОДА також наголосив, що громадянам, евакуйованим із зони лиха, надається необхідна допомога, волонтери з усієї України привозять теплі речі та продукти.

Нагадаємо, Кабмін розгляне питання підтримки постраждалих через пожежі на Житомирщині.

Раніше у неділю глава МВС Арсен Аваков заявив, що правоохоронці розглядають дві версії виникнення пожеж в Житомирській області – суховії та навмисний підпал. 

У МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Як повідомлялося, під Києвом орудували палії, які пересуваються на скутерах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: