МВС розглядає дві версії виникнення пожеж на Житомирщині

МВС розглядає дві версії виникнення пожеж на Житомирщині

«В Чорнобилі триває гасіння пожежі, але ситуація повністю контрольована» – Аваков

Фото: МВС

«Досі триває ліквідація вогню в Чорнобильській зоні» – Аваков

У Міністерстві внутрішніх справ розглядають дві версії виникнення пожеж в Житомирській області – суховії та навмисний підпал.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час засідання оперативного штабу в Овручі, повідомляє пресслужба міністерства.

«Першочергово пожежі виникли внаслідок сильного суховію, який обірвав електродроти. Однак ми маємо певні факти, які дають підстави вважати, що був навмисний підпал. Саме тому сьогодні в Житомирській області працює група спеціалістів МВС, яку очолює мій радник генерал Владислав Бухарев. Ведеться слідство», – наголосив Аваков.

Однак, за його словами, не можна відкидати та недбалого ставлення до природи. «Коли молодики дивним чином розважаються і в умовах сухої погоди, коли взимку не було снігу, дозволяють собі підпалювати траву. За останні три дні ми затримали декілька осіб, яких впіймали на підпалах трави та сміття обабіч лісу», – додав міністр.

Аваков нагадав, що досі триває ліквідація вогню в Чорнобильській зоні. Наразі встановлюються всі причини загорянь. Поки рятувальники та поліція розглядають як основну версію пожеж – малосніжну зиму та суху лісову підстилку.

«В Чорнобилі триває гасіння пожежі, але ситуація повністю контрольована. Крім того, ми всі зробимо висновки з цієї ситуації. Будуть змінені правила дій в заповідних зонах, в тому числі і в зоні відчуження», – зазначив Аваков.

Згідно з повідомленням, нарада відбулася за участю секретаря РНБО Олексія Данілова та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, міністра внутрішніх справ Авакова, голови ДСНС Миколи Чечоткіна та керівників Житомирської області й Держлісагенства. Делегація здійснила обліт над територією пожежі в Житомирській області.

Нагадаємо, у МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Як повідомлялося, під Києвом орудують палії, які пересуваються на скутерах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: