Правляча партія Грузії вдвічі випереджає ЄНР Саакашвілі за даними з 54% дільниць

Правляча партія Грузії вдвічі випереджає ЄНР Саакашвілі за даними з 54% дільниць
«Грузинська мрія - Демократична Грузія» отримує більшість місць в парламенті

Розрив між двома основними політсилами поступово скорочується

За результатами підрахунку Центральною виборчою комісією Грузії результатів голосування на 54,51% виборчих дільниць правляча партія «Грузинська мрія - Демократична Грузія» отримує більшість місць в парламенті - 50,44% голосів. Про це повідомляється на сайті грузинської ЦВК.

У партії «Єдиний національний рух» - 26,67% голосів виборців, при цьому розрив між двома основними політсилами поступово скорочується. Також є ймовірність входження в парламент проросійського блоку, очолюваного партією «Альянс патріотів Грузії», у якої зараз 4,77%.

Інші партії поки що не подолали 5%-й бар'єр: партія екс-посла Грузії при ООН і екс-міністра оборони Іраклія Аласанії «Вільні демократии» - 3,9%, рух відомого оперного співака Паати Бурчуладзе «Держава для народу» - 3,67%, «Демократичний рух - Єдина Грузія» Ніно Бурджанадзе - 3,27%. Лейбористська партія Грузії отримала 3%, Республіканська партія нинішнього голови парламенту Давида Усупашвілі - 1,44%, решта партій - менше відсотка.

Нагадаємо, згідно з остаточними результатами екзит-полів «Грузинська мрія» набирає 39,9% голосів, «Єдиний національний рух» - 32,74%.

Саакашвілі вже заявив про намір повернутися до Грузії, щоб «захистити результати виборів». Він зазначив, що хотів би взяти із собою Хатію Деканоїдзе і призначити її міністром внутрішніх справ. Сама Деканоїдзе вже відреагувала на ці слова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: