Правозахисник пояснив, як влада порушила закон, запровадивши карантинні обмеження

Правозахисник пояснив, як влада порушила закон, запровадивши карантинні обмеження
В Україні обмежували пересування людей і контакти, порушуючи закон

Харківську правозахисна група зробила правові висновки щодо карантинних обмежень

В Україні обмежували пересування людей і контакти, порушуючи закон. Про це заявив відомий дисидент та громадський діяч Йосип Зісельс  в інтерв’ю «Главкому».

«Я попросив Харківську правозахисну групу зробити правові висновки щодо карантинних обмежень. Були надмірні заходи, які обмежували права людей. Неадекватно і не на основі закону. Якщо закон передбачає під час надзвичайної ситуації обмеження прав і свобод – це нормально. Але в нас не захотіли запроваджувати надзвичайний стан. Тому обмежували пересування і контакти, порушуючи закон», – підкреслив громадський діяч.

Згідно з даними МОЗ, вісім областей  поки не готові до послаблення карантину Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Чернігівська області.

Нагадаємо, суд визнав коронавірусні обмеження такими, що не відповідають Конституції України. Поліція склала ряд адмінпротоколів на притягнення до відповідальності громадян, які під час карантину брали участь у акції на Буковині. Новодністровський міський суд Чернівецької області 30 червня відмовився притягувати до адміністративної відповідальності двох осіб за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: