Представник президента не виключає вето на виборчий кодекс

Представник президента не виключає вето на виборчий кодекс
Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук
Фото: УНН

Стефанчук зазначив, що уже вийшли строки для підписання виборчого кодексу головою Ради

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що після вивчення виборчого кодексу Офісом президента не виключено, що глава держави Володимир Зеленський може ветувати документ. Про це він сказав журналістам, передає РБК-Україна.

При цьому Стефанчук не виключив, що президент підпише документ.

«Якщо він (виборчий кодекс, - ред.) поступає в офіс президента, ми кладемо його на вивчення. Далі можливо декілька варіантів. Перший - це підписання. Другий - це так зване м’яке вето, тобто зауваження президента, перехід у ВРУ і голосування. Якщо приймається у 226 голосів, він вважається проголосованим. Або так зване хард-вето, тоді нам потрібно 300 голосів на його подолання», - заявив Стефанчук.

За його словами, наразі вже вийшли строки для підписання виборчого кодексу головою Верховної ради.

«Я не знаю (чи підпише президент виборчий кодекс, - ред.). Парубій обіцяв підписати виборчий кодекс вже ген-ген коли. Пройшли вже всі порушення строків. Пройшли всі строки, пов’язані з виходом. Ми вже давно чекали: дайте нам подивитись. Що я можу сказати, чи підпише його президент? Ми не знаємо, що там написано. Висновок щодо цього ми зможемо сказати, коли кодекс вийде зі стін Верховної ради», - додав представник Зеленського у Раді.

Як повідомлялось, представник президента України Володимира Зеленського в Верховній Раді Руслан Стефанчук підтвердив наміри про скорочення кількості депутатів парламенту.

Зазначимо, під час загального підготовчого засідання новообраних народних депутатів схвалили план-сценарій першого урочистого засідання Верховної Ради, яке відбудеться 29 серпня. Згідно зі сценарієм, підписання присяги буде проходити на другому поверсі ВРУ за столами реєстрації за участю представників Центральної виборчої комісії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: