Президент Інтерполу, який «зник» у Китаї, подав у відставку

Президент Інтерполу, який «зник» у Китаї, подав у відставку
Президент Інтерполу Мен Хунвей

Заява про відставку негайно набуває чинності

Президент Інтерполу Мен Хунвей, якого у Китаї підозрюють у порушенні закону, подав у відставку.

Про це ввечері 7 жовтня повідомляє AFP.

У заяві міжнародної поліцейської організації, яку було поширено у неділю, зазначено: «Генеральний секретаріат Інтерполу у французькому Ліоні отримав заяву про відставку від пана Мена Хунвея з посади президента Інтерполу, яка негайно набуває чинності». 

Як додає DW, виконуючим обов'язки президента Інтерполу стане представник Південної Кореї Кім Йонг Ян, а новий президент організації буде призначений під час засідання Інтерполу, яке відбудеться 18-21 листопада у Дубаї.

Напередодні Китай підтвердив затримання глави Інтерполу.

Нагадаємо, Франція почала розслідування за фактом зникнення президента Інтерполу Мена Хунвея. Заяву про зникнення подала його дружина, з якою Хунвей проживає у Ліоні. Вона повідомила, що чоловік не виходить на зв'язок після з 25 вересня від'їзду в Китай.

Міжнародні ЗМІ, посилаючись на джерела, писали, що з великою вірогідністю президента Інтерполу Мена Хунвея утримують китайські правоохоронці.

Франція спантеличена у зв'язку з інцидентом з президентом Інтерполу і стурбована погрозами на адресу його дружини

Міжнародна поліцейська організація Інтерпол у суботу, 6 жовтня, повідомила, що звернулася офіційними каналами до відповідних китайських органів з проханням надати інформацію про президента Інтерполу Мена Хунвея, який зник під час поїздки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: