Президент підписав закон, який скасовує штрафні бали для водіїв

Президент підписав закон, який скасовує штрафні бали для водіїв

Закон скасовує штрафні бали за порушення правил дорожнього руху

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2809 Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів.

Про це повідомляється на сторінці документа на офіційному сайті Верховної Ради.

Відповідно до закону, з Кодексу України про адміністративні правопорушення виключили норми про дію адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі.

Раніше кожному водієві, який отримав право керування транспортним засобом, щорічно нараховували 150 балів в рахунок порушень. Після вступу закону в силу штрафи потрібно буде сплачувати грішми.

Верховна Рада 24 квітня ухвалила закон, яким скасувала штрафні бали за порушення правил дорожнього руху (№2809). Відповідне рішення підтримали 302 народні депутати.

Зокрема, законом із КУпАП виключено норми щодо дії адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі. Зокрема, це стосується пункту 21 частини першої статті 24 (Види адміністративних стягнень), частини другої статті 27 (Штраф), статті 27-1 (Штрафні бали), а також абзаців других частин першої та другої статті 122 КУпАП (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху).


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: