Президент про Донбас: ми не стріляємо в українців, ми відповідаємо бойовикам

Президент про Донбас: ми не стріляємо в українців, ми відповідаємо бойовикам

За словами Володимира Зеленського, Росія повинна вплинути на бойовиків

Президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію на Донбасі. За його словами, українська армія лише відповідає проросійським бойовикам на обстріли, і РФ не повинна вплинути на них.

Про це глава держави сказав на пресконференції у Маріїнському палаці.

«Що стосується «просто припинити стріляти» – це складний процес. Я ніколи не закликав, щоб наша армія не відповідала. Я хотів показати всьому світу, і зараз ми робимо це, що у нас дуже міцна армія, але ми не провокуємо – ми боремось за нашу країну. Якщо по нам стріляють, ми будемо відповідати, але першими стріляти не будемо», – сказав Зеленський.

За словами глави держави, якщо б «та сторона» просто перестала стріляти – все б закінчилось.

«Але вони не знають, що з ними потім буде, я маю на увазі бойовиків, не звичайних людей. Бо звичайні люди, які там живуть – вони не знають щодня, що з ними буде… Сьогодні була заява пана Пасічника (глава терористичної організації «ЛНР» Леонід Пасічник, – «Главком»), він сказав що була провокація, що ми стріляли і ОБСЄ це бачило. Півтора місяці… десятки машин ОБСЄ, які їдуть на ту територію, не пропускаються, а вони кажуть, що ОБСЄ фіксує, що ми стріляємо по цивільним людям. Ми не стріляємо по українцям, ми відповідаємо бойовикам», – підкреслив глава держави.

Також президент заявив, що Мінські домовленості залишаються пріоритетними для вирішення ситуації на Донбасі.

«Мінський формат пріоритет, але ніхто не скасовує будь-який інший формат. Ми готові до будь-якого формату, який може наблизити нас до кінця війни та повернення наших територій», – додав Зеленський.

Як повідомлялось, зустріч президента із представниками ЗМІ проходить в річницю інавгурації Зеленського на посаду глави держави.

Пресконференція почалася з 10-хвилинним запізненням.

Журналістів на пресконференцію президента Володимира Зеленського пропускали виключно в масках і одноразових рукавичках.

П’ятеро людей проводять у Маріїнському парку, неподалік від місця, де президент Володимир Зеленський проведе пресконференцію, мовчазну акцію про «злиття» справи про вбивство виконувачки обов'язків керуючого справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк.

Напередодні пресконференції керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Володимир Зеленський має намір провести спілкування з представниками засобів масової інформації за підсумками першого року своєї роботи на посаді президента України.

Як повідомлялось, підготовка до пресконференції Зеленського почалася зі скандалуЖурналісти низки провідних українських ЗМІ заявили про те, що Офіс президента відмовив їм у акредитації. «Вперше за 10 років існування «Главкома», наших журналістів не акредитували на пресконференцію президента. Навіть при Януковичу пускали, хоч і не давали задати запитання. Але акредитовували. Що ж, це їх вибір. Ось так і організовується різними тимошенками-єрмаками «тепла ванна» Зеленського. Зрештою, і це пройде», – написав в Facebook керівник проєкту «Главком» Віктор Шлінчак.

Натомість потрапити на пресконференцію президента зможе «журналістка» Шарій.net.

Напередодні речниця президента Юлія Мендель наголосила, що жодних «теплих ванн» на пресконференцію не готували«Не сумніваюся, що завтра стане зрозуміло, що жодних «теплих ванн» Володимиру Олександровичу не готували. Як показав рекордний пресмарафон, шостий президент України готовий відповідати на всі питання навіть впродовж 14 годин», - зазначила Мендель.

Нагадаємо, 20 травня 2019 року відбулася інавгурація Зеленського.

З нагоди 100 днів президентства Зеленський провів 14-годинний пресмарафон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: