Президентські вибори в РФ: стали відомі результати соцопитування

Президентські вибори в РФ: стали відомі результати соцопитування
Вибори в РФ

Свою участь в голосуванні допускають 58% опитаних росіян

На виборах президента Росії кандидатуру Володимира Путіна готові підтримати 61% виборців.

Відповідні дані оприлюднила напередодні підсумкової прес-конференції Путіна російська недержавна дослідницька організація «Левада-Центр».

Згідно з опитуванням, за Володимира Жириновського готові голосувати 8% опитаних, Геннадій Зюганов набере 6%, Сергій Миронов 2%, Григорій Явлінський і Ксенія Собчак - по 1%.

0_06

За даними «Левада-Центру», свою участь в голосуванні допускають 58% опитаних, точно не будуть голосувати 10%, сумніваються, що візьмуть участь у голосуванні 29%.

00_06

При цьому на питання, яким політикам довіряють, опитані у 60% випадків віддали голос Путіну, 20% - Сергію Шойгу, 19% - Сергію Лаврову, 16% - Володимиру Жириновському, 15% - діючому прем'єру Дмитру Медведєву. 

Зазначається, що опитування було проведено до того, як Путін публічно оголосив про свою готовність брати участь у президентських виборах в якості кандидата.

Опитування проводилося 1 - 5 грудня 2017 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старших у 137 населених пунктах 48 регіонів РФ. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,4% для показників, близьких до 50%.

Як відомо, Рада Федерації на засіданні в п'ятницю, 15 грудня, одноголосно схвалила постанову палати про призначення виборів президента РФ на 18 березня 2018 року.

Нагадаємо, 6 грудня Володимир Путін офіційно оголосив, що візьме участь у виборах президента Росії, які відбудуться в 2018 році. Про це він заявив під час виступу на заводі «ГАЗ».

Повідомлялося, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не буде конкурентом Путіну на президентських виборах. Вибори президента Росії пройдуть в березні 2018 року.

Про намір брати участь в них оголосили співзасновник партії «Яблуко» Григорій Явлінський, журналістка Ксенія Собчак та ще дві телеведучі – Анфіса Чехова та Катя Гордон, порнозірка Олена Бєркова та головний комуніст Росії Геннадій Зюганов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: