Продавщиця креветок з Китаю - перша людина, заражена коронавірусом

Продавщиця креветок з Китаю - перша людина, заражена коронавірусом
Ринок в Китаї

Знайдена перша людина, заражена коронавірусом

Продавщиця креветок з Китаю виявилася першою людиною, у кого було підтверджено зараження коронавірусом.

Про це повідомляють китайські ЗМІ.

Уточнюється, що жінка на прізвище Вей продавала живі креветки на ринку «Хунань» в Ухані. 11 грудня 2019 року в неї з невідомої причини піднялася температура і вона звернулася в клініку. Продавщиця розповіла, що зазвичай при нездужанні йшла в лікарню, там їй робили укол, і на наступний день її самопочуття поліпшувалося. Однак в той раз не допомогли навіть два уколи.

16 грудня Вей звернулася в лікарню «Сехе» при Хуачжунському університеті науки і технології. Пізніше з'ясувалося, що вона стала першою людиною з підтвердженим випадком зараження коронавірусом на ринку «Хунань». Є припущення, що саме цей ринок став джерелом поширення інфекції. Однак фахівцям поки не вдалося з'ясувати, як і за яких обставин вірус зміг передатися від тварини-носія до людини.

31 грудня комітет з охорони здоров'я Ухань повідомляв, що в першій групі заражених - 27 осіб. Журналісти отримали копію списку пацієнтів з коронавірусом, з якого випливає, що 24 людини мали контакти з ринком «Хунань», при цьому четверо з них - члени однієї сім'ї.

Китайським ЗМІ вдалося знайти і першого зараженого, який не мав ніяких контактів з ринком «Хунань». Це чоловік з прізвищем Чень. 16 грудня у нього піднялася температура, він звернувся в лікарню в передмісті Ухань. Пацієнт так і не зміг зрозуміти, де заразився. Однак він зазначив, що члени його сім'ї, а також чоловік, що супроводжував його в лікарню, здорові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: