Прокуратура Києва відкрила два провадження щодо акцій під НАБУ і САП

Прокуратура Києва відкрила два провадження щодо акцій під НАБУ і САП
Акція під НАБУ, 17 липня 2018 р.

Досудове розслідування у справах здійснюватиме поліція

За фактами подій, що сталися у вівторок, 17 липня, біля приміщень НАБУ та САП, зареєстровано два кримінальних провадження. Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Так, за фактом хуліганських дій, вчинених групою осіб, які увірвалися в приміщення НАБУ на вул. Василя Сурикова, пошкодивши при цьому вхідні двері та зовнішні ролети, зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацію ч. 2 ст. 296 КК України.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні доручено Солом’янському УП НП в м. Києві.

Крім того, у зв’язку із сутичками, що відбулися цього ж дня під стінами будівлі САП на вул. Ісаакяна, у тому числі з використанням зеленки щодо окремих учасників акції, до ЄРДР також внесено відомості за ч. 2 ст. 296 КК України.

Досудове розслідування за цим фактом здійснюватиметься Шевченківським УП НП в м. Києві.

Натомість органами столичної прокуратури вживатимуться усі заходи для забезпечення повного, всебічного та об’єктивного розслідування даних правопорушень. За результатами розслідування діям учасників цих подій буде надана законна правова оцінка.

Нагадаємо, вранці 17 липня біля будівлі САП голову «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна, який разом з іншими активістами вимагав відставки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, невідомі облили зеленкою і закидали тортами. Після цього Шабуніну знадобилася допомога медиків, зеленка потрапила йому в очі. У САП засудили насильство і закликали провести розслідування.

Пізніше невідомі увірвалися до будівлі Національного антикорупційного бюро. За даними поліції, яка відкрила справу про хуліганство, після прибуття до будівлі НАБУ правоохоронці виявили, що на місці перебувають близько 30 людей – частина з них зайшла до приймальні громадян НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері, також пошкодили фарбою зовнішні ролети будівлі і камери відеоспостереження.

В Національному антикорупційному бюро України не виключають, що акції протесту у вівторок, 17 липня, були «провокацією з боку представників певних політичних сил».



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: