Прокуратура розглядає три версії падіння учбового літака на Харківщині

Прокуратура розглядає три версії падіння учбового літака на Харківщині
Літак впав на землю поблизу одного із сіл Дворічанського району Харківської області
Фото: ДБР

На місці, де впав навчальний реактивний літак Л-39, працює спеціальна комісія

Військова прокуратура Харківського гарнізону розпочала розслідування за фактом падіння навчального реактивного літака Л-39, яке сталося 2 липня в Дворічанському районі Харківської області.

Про це повідомив перший заступник військового прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко.

«Розслідування падіння реактивного літака Л-39 під час навчального польоту проводиться за статтею КК України, пов'язаною з порушенням правил польотів або підготовки до них. Поки що розглядаються три версії падіння літака: технічна несправність апарата, відмова двигуна і помилка пілота», - заявив Зубко, якого цитує Укрінформ.

За його словами, на місці, де впав літак, працює спеціальна комісія. Всі обставини аварії встановлюються, проводяться експертизи.

Станом на сьогодні курсанта, який катапультувався з падаючого літака, виписали з військового госпіталю в Харкові.

Пілот - курсант третього курсу Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. У нього вже був досвід самостійних польотів, починаючи з 2-го курсу - понад 80 годин загального нальоту, в тому числі на реактивному літаку.

Нагадаємо,  2 липня під час виконання навчально-тренувального польоту курсантом Харківського національного університету Повітряних сил ім.Кожедуба в літаку Л-39 спрацював датчик «пожежа». «Після чого, за командою керівника польотів, курсант залишив літак і приземлився за допомогою парашуту», - заявили в ДБР.

Літак впав на землю поблизу одного із сіл Дворічанського району Харківської області.

В університеті повідомили, що літак L-39 зі складу 203-ї навчальної авіаційної бригади проходив капітальний ремонт на державному підприємстві «Чугуївський авіаційний ремонтний завод».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: