Прокуратура затримала одного з ініціаторів референдуму «ДНР»

Прокуратура затримала одного з ініціаторів референдуму «ДНР»

Голові смт. Миронівський повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України

Прокуратура затримала голову селища Миронівський, що на Донеччині, за те, що він у 2014 році хотів приєднати селище до «ДНР». Чоловікові закидають посягання на територіальну цілісність України

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. 

Голові смт. Миронівський повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Йому загрожує до 5 років ув’язнення. Встановлено, що 7 травня 2014 року, головуючи на засіданні Миронівського селищної ради, чиновник вніс до порядку денного сесії питання про проведення на території селища референдуму про визнання терористичної організації «ДНР» і надалі особисто позитивно проголосував за це рішення.

При цьому він пообіцяв надати приміщення для облаштування так званих «виборчих дільниць» і підписати відповідне рішення для цього, організацію через представників терористів «ДНР» «виїзних комісій для голосування», встановлення часу роботи так званих «виборчих ділянок» та роз’яснення громадянам порядку участі в незаконному референдумі.

На підставі підписаного селищним головою рішення про виділення Миронівського палацу культури для проведення голосування був організований і проведений незаконний референдум. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: