Прокурор Києва: Притягнути до відповідальності Черновецького буде вкрай важко

Прокурор Києва: Притягнути до відповідальності Черновецького буде вкрай важко
Роман Говда

Для київської прокуратури знакова справ - це Жуків острів

Прокурор Києва Роман Говда вважає, що притягнути до відповідальності екс-мера столиці Леоніда Черновецького за деребан київської землі буде вкрай важко. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Говда зазначив, що для столичної прокуратури знаковою справою, за якою люди оцінюватимуть її діяльність, є справа про незаконне виділення землі на Жуковому острові.

«Знакова справа – це Жуків острів. Але ми розуміємо, що землю повернуто, а Черновецький за кордоном і притягнути його до відповідальності буде вкрай важко», - сказав прокурор.

Він повідомив, що прокуратура знайшла підписані Леонідом Черновецьким державні акти та рішення міської ради щодо Жукового острова. «Незважаючи на те, що сам він, як правило, нічого такого не підписував, у нас є підписані ним державні акти та рішення міської ради. Йому було надано право підписувати чи не підписувати рішення сесії, повноваження перевірки законності цього рішення. І він свій підпис поставив. Звісно, ми намагаємося довести змову, але це доволі складне завдання», - пояснив Говда.

Він розповів, що на Жуковому острові п’ятьом кооперативам виділили понад 60 гектарів. «Ми почали працювати фактично з нуля. Перші півтора місяця були присвячені архівній роботі з метою віднайти оригінали документів, які стосуються виділення цієї землі, рішень сесії», -зазначив прокурор Києва.

За його словами, слідчі знайшли відеозаписи 10-річної давнини, як відбувалася ця сесія.

«Ми завершили етап роботи з документами. Починається робота з потенційними свідками, людьми, залученими до прийняття рішень, узгоджень. Піднімаємо документи з 1999 року. Там є багато цікавих речей, як еволюціонував, зменшувався розмір Жукового острова. Ми бачимо тут перспективу, та говорити про остаточні рішення у кримінальному провадженні зарано. Я кажу доволі загально, оскільки більш конкретні речі можуть зашкодити досудовому розслідуванню», - розповів Говда.

Нагадаємо, Роман Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: