Прокурор Кулик призначений начальником слідства в СБУ - ЗМІ

Прокурор Кулик призначений начальником слідства в СБУ - ЗМІ
Прокурор Костянтин Кулик може очолити слідство в Службі безпеки

За інформацією журналіста також керівну посаду найближчим часом займе Олександр Якушев

Скандальний прокурор Костянтин Кулик призначений начальником слідства СБУ. Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив журналіст та блогер Станіслав Речинський. За його інформацією також керівну посаду найближчим часом займе Олександр Якушев.

«Кажуть, що ось цей сумний чувачок (Костянтин Кулик - на фото) - новий начальник слідства в СБУ. Зручний. Незважаючи на закон зажене будь-якого. А на економіку хочуть поставити чоловіка співачки Бучинської (колишньої пасії екс-міністра МВС Білоконя) - Якушева. Раніше мив посуд у приймальні голови і поляни накривав. Теж непогано. Куховарки, так куховарки», - написав він.

Зазначимо, що в СБУ агентству «Главком» цю інформацію офіційно не підтвердили.

Напередодні Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив в інтерв'ю виданню «Сьогодні», що з 1 січня «відомий на весь світ» прокурор Костянтин Кулик не буде працювати в ГПУ оскільки не пройшов переатестацію.

«Справа в тому, що він не прийшов на тестування. Закон нам не залишає іншого шляху, крім як попрощатися з Костянтином Геннадійовичем», - підкреслив він.

Нагадаємо, 21 листопада прокуратура, відповідно до закону, припинила функцію досудового слідства. Це означає, що всі справи, які вела ГПУ, були передані в ГБР, НАБУ і СБУ.

Кулик став широко відомий, коли наприкінці березня, перебуваючи на посаді заступника голови департаменту міжнародно-правової співпраці ГПУ нібито висунув підозри представникам оточення президента Петра Порошенка. У ГПУ спростували це і викликали його на допит. Тодішній президент Петро Порошенко заявляв, що Кулик «отримав наказ» від олігарха Ігоря Коломойського звинуватити його у втручанні у «справу Курченко».

Пізніше публікації New York Times стало відомо, що прокурор Костянтин Кулик склав англомовне досьє на 7 сторінок про корупцію Хантера Байдена – сина колишнього віце-президента США, чим сприяв боротьбі, яка призвела до розслідування відносно президента Дональда Трампа.

До переїзду в Київ Костянтин Кулик працював слідчим прокуратури харківської, був знайомий з Євгеном Жиліним, творцем терористичної організації «Оплот».

В 2016 році Кулику пред'явили звинувачення в незаконному збагаченні на суму 2,8 млн грн. Зокрема, на матір прокурора і мати його дітей Ірину Німець оформлено ряд об'єктів нерухомості в центрі Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: