Прокурор переконує: зрив допиту екс-гаранта не в інтересах обвинувачення

Прокурор переконує: зрив допиту екс-гаранта не в інтересах обвинувачення
Засідання Святошинського райсуду
Фото: УНІАН

Прокуратура на наступне судове засідання вживатиме заходів, щоб не допустити блокування доправлення екс-беркутівців до суду

Сторона обвинувачення не зацікавлена у зриві відеодопиту колишнього президента України Віктора Януковича у справі п’ятьох екс-співробітників спецпідрозділу «Беркут», але прогнозувала ситуацію, яка сталася сьогодні у Святошинському суді. Про це заявив журналістам прокурор Олексій Донський.

«Це (зрив сьогоднішнього засідання. – Ред.) не в інтересах державного обвинувачення, оскільки, якщо у підозрюваного Януковича є бажання висловити свою позицію, то він це зробить у більш комфортних умовах на прес-конференції… що дасть змогу показати суду і суспільству, що його позиція окрім піару нічого не має», – сказав прокурор.

Донський запевнив, що прокуратура на наступне судове засідання вживатиме заходів, щоб не допустити блокування доправлення екс-беркутівців до суду. «Ми вживатимемо необхідних заходів, щоб у понеділок засідання відбулося», – додав прокурор. 

Нагадаємо, Святошинський райсуд переніс відеодопит екс-президента України Віктора Януковича на 28 листопада.

Янукович пообіцяв, що обов’язково буде 28 листопада о 13:00 на засіданні.

Перед цим у засіданні суду було оголошено перерву через відсутність обвинувачених. 

Як відомо, члени «Правого сектора» блокують виїзд з Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки мали везти на допит колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» на засідання Святошинського районного суду Києва.

Аваков заявив, що правоохоронці не вступатимуть у силовий конфлікт із протестувальниками під Лук'янівським СІЗО, які заблокували вивезення екс-беркутівців до суду за участю екс-президента Віктора Януковича в режимі відеодопиту. 

Екс-гаранта допитуватимуть як свідка у справі розстрілів на Майдані. Сам він у цей час перебуватиме в Ростовському обласному суді.

Російські ЗМІ раніше повідомляли також, що у Ростові-на-Дону в п'ятницю відбудеться прес-конференція Януковича за підсумками його відеодопиту в Святошинському районному суді Києва. Початок заходу заплановано на 18:00 за київським часом.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Адвокат Януковича: Перед допитом Віктор Федорович перебуває у піднесеному настрої»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: