Рада сьогодні розглядає арешт Савченко і «правки Лозового»

Рада сьогодні розглядає арешт Савченко і «правки Лозового»

У залі зареєструвалися 340 народних депутатів

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

У сесійній залі зареєструвались 340 нардепів.

Згідно з порядком денним, Верховна Рада в четвер, 22 березня, розгляне питання щодо надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Воно стоїть четвертим у порядку денному ВР, опублікованому на сайті парламенту. Згідно з ним з цього питання на засіданні доповідатиме генеральний прокурор Юрій Луценко. Як відомо, сьогодні зранку регламентний комітет підтримав всі три подання генпрокурора проти Савченко.

Крім того, депутати мають намір розглянути законопроект №8151 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень» щодо призупинення дії так званих «правок Лозового».

У повторному другому читанні депутати планують розглянути низку законопроектів, зокрема урядовий «Про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища)» (№4551).

Одразу після цього депутати мають перейти до розгляду законопроекту №8151, що передбачає виключити із КПК положення, які набули чинності із 15 березня і значно ускладнили процедури застосування заходів забезпечення кримінального провадження, у тому числі проведення обшуку та обрання запобіжних заходів.

Депутати планують розглянути низку ратифікаційних законопроектів.

У порядку денному - президентські законопроекти про дипломатичну службу (№7322) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги» (№6675).

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, вона хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів. Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Читайте також: Луценко проти Савченко. Сюрреалістична провокація чи держпереворот з мінометами?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: